Vučević: Vašingtonski sporazum bi nam danas zlata vredeo

Miloš Vučević minsitar odbrana skupština
Izvor: instagram

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je večeras u parlamentu da bi Vašingtonski sporazum o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, Beogradu danas “zlata vredeo”, prenosi B92.

"To je bila jedina moguća solucija u interesu Srbije u tim okolnostima, što dokazuje i činjenica da ga se prva odrekla Priština", rekao je Vučević, odgovarajući na kritike poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

Na konstataciju da se aktuelna vlast ne drži Rezulucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, Vučević je istakao da se tog dokumenta zapravo odrekla vlada kojom je upravljao predsednik tadašnje Aleksićeve stranke.

"Niste se držali ni Ustava kada ste isporučivali oficire Vojske Srbije, kao ni mnogo puta od 2004. do 2011. godine", naveo je ministar.

On je regovao i na Aleksićeve insinuacije o propasti kompanije za proizvodnju naoružanja Jugoimport SDPR.

"Nemojte da radite sa SDPR-om ono što ste radili sa Krušikom, jer ta kompanija ne da nije unuštena, nego dobija najveće poslove", naglasio je Vučević.

Ministar je poručio da nemaju pravo da lekcije o tome kako se čuva država, drže oni koji su je "rasturali, prodavali i izdavali".