Vučić danas na samitu EU-Zapadni Balkan u Tirani

Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće učestvovaće danas u Tirani na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba Predsedništva.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom Samita u glavnom gradu Albanije, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja učesnica, među kojima su predsednik Vlade Kraljevine Belgije Aleksandar De Kro, kao i predsednik Vlade Kraljevine Holandije Mark Rute.

Vučić je juče novinarima rekao da će otići na samit EU-Zapadni Balkan, iako je pre nekoliko dana rekao da neće otići zbog stave EU prema najnovijim dešavanjima na Kosovu.

On je kazao da je odluku doneo sam da ne bi bilo štete za Srbiju.

"Razgovarao sam sa Anom, sa prijateljima, ja nemam problem, to nije pitanje moje sujete, ja se deset i po godina trudim da uvek vodim računa o svemu. Nekada vas prosto preuzmu emocije, kada više ne znate šta da učinite, kada vam neko već mesecima proizvodi krize. Nisam siguran ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ukoliko ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete za našu zemlju", rekao je Vučić na poligonu u Nikincima.