Vučić: Drago mi je što nam je Norveška partner, ima nagoveštaja za velike investicije

Aleksandar Vučić
Izvor: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u okviru zvanične posete Norveške obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) u Trondhajmu, gde se sastao sa srpskim studentima. Nakon obilaska, Vučić je poručio da su napravljeni kontakti koji će biti važni u budućnosti, prenosi Pink.

"Drago mi je što nam je Norveška partner, što žele da rade sa nama i što smo mnogo toga danas naučili", rekao je Vučić.

Kako kaže, moramo da budemo otvoreni prema svetu, da učimo od njih. Dodaje da je ponosan što je mnogo toga mogao da nauči.

"Na samom Univerzitetu, ali i u istraživačkim centrima i fabrikama smo uglavnom našli ljude iz Bosne i iz Srbije. Mnogo sam srećan što ti ljudi razmišljaju kako kada i na koji način da se vrate kako u Srbiju, tako i u neke druge zemlje u regionu", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da ima nagoveštaja za velike investicije, ali da, dodaje, mora da se vidi šta je najbolje za Srbiju.

"Moramo da postignemo određene stvari za nas. Moramo da imamo pravo preče kupovine električne energije. Nisu to laki dogovori, najlakše je privući investicije, ali moramo da pronađemo šta je naš najveći interes u svemu tome", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da samo u elektromrežu Srbije i dalekovode moramo da uložimo oko 10 milijardi. Kako kaže, radićemo to sa onima koji to najbolje mogu da urade.

"Ovde prave litijumske baterije, a mi zabili glavu u pesak i kažemo da ćemo da živimo od tri kile cveća. Ne može tako, moramo da idemo u korak sa svetom, a ne da kasnimo", kaže Vučić.