Vučić: Edvard Džozef je baraba koja dobija mnogo albanskih para

Aleksandar Vučić
Izvor: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ocene i komentari pojedinih stranih medija ili analitičara posle povlačenja barikada, upravo govore da je Beograd postigao uspeh na takičkom nivou „šahovski precizno“.

Na konstataciju da se čini da ni na zapadu ni na istoku nisu zadovoljni razvojem situacije, Vučić je upitao – a, zašto da budu zadovoljni?

Na pisanje bečkog Standarda u kojem se, između ostalog navodi da uklanjanje barikada ne donosi mir, a da posebno uznemirava što su EU i NATO pristali na zahteve militanata pod Vučićem, Vučić je rekao da upravo to pokazuje jedan mali uspeh koji smo na taktičkom nivou postigli. 

„Baš me briga šta albanski lobisti u Standardu misle“, rekao je Vučić za TV Prvu.

Za Edvarda Džozefa rekao je da je „albanski bot“ i „baraba“ koja dobija mnogo albanskih para.

„Ne libim se da kažem istinu, a njima sve to smeta. Zato što smo šahovski precizno odigrali, i to ne slabo, nego jako i igraćemo uvek jako i sve jače“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, mislili su na zapadu da su Srbiji oteli Kosovo, da su time završili stvari i da Srbija neće moći da ustane na noge, jer su oni mnogo jaki.

„A, kada kažu ljudi u Republici Srbiji nešto, onda oni ne smeju ni da se pitaju, ne smeju da se pitaju ni Srbi sa severa Kosova.. Ali, sve što možemo da oduzmemo od Srbije, to može. Šta ih briga, lupetaju šta stignu, misle da mogu da budu bezobrazni i bezobzirni jer im se može. Ali, pojavio se neko ko ne zarezuje ni dva odsto ni Džozefa, ni Standard. Rešili smo da budemo svoji na svome, da čuvamo zemlju i ne damo je nikome”, poručio je Vučić.