Vučić: Grčka će nastaviti da podržava integritet Srbije

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je danas, na Brdu kod Kranja, gde je učestvovao na Samitu EU-Zapadni Balkan, razgovarao sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisem, koji je rekao da će zvanična Atina nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije, prenosi Tanjug.

"Grčka će nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije, nastaviće da bodri Srbiju i pomagaće joj na evropskom putu. Oni će, kako mi je kazao, nastaviti dalje da podržavaju celovitu Srbiju", objasnio je Vučić na konferenciji za novinare.

Preneo je da je kratko razgovarao sa španskim premijerom kojem je zahvalio na podršci, sa slovačkim premijerom, rumunskim predsednikom, kao i predstavnicima zemalja EU koje ne priznaju nezavisno Kosovo.

Ukazao je na to da je imao dug razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

„Razgovarali smo o diplomama, to jest priznanju zanimanja. Da ne ulazimo u detalje, znate sve razlike između nas i nastaviće se taj proces usaglašavanja u narednom periodu“, kazao je on.

Preneo je da je imao i posebne razgovore sa mađarskim premijerom, kao i češkim premijerom, te i mnogim drugim evropskim liderima.

„Ovakvi dani su dobri jer možete da razgovarate sa većim brojem evropskih lidera. Zadovoljan sam po tom pitanju“, kazao je on.
Vučić je rekao da je razgovarao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima dve zemlje.

Dodao je da je razgovarao i sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, sa kojima će, kako je naglasio, nastaviti razgovore.