Vučić i Bratu: Prioritet mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu

Vučić i Bratu
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a Janom Bratuom o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije, kao i zajedničkom doprinosu održanju mira i stabilnosti u regionu, preneo je Tanjug.

Vučić je naglasio da Srbija ceni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnom reformskom procesu, koja podrazumeva i stručnu pomoć u oblastima poput medijskih sloboda i vladavine prava, kao i u jačanju ljudskih i manjinskih prava i drugim aktivnostima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i Bratu su se saglasili da je važno da aktivnosti Misije OEBS budu planirane sa nadležnim državnim institucijama, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom i evropskom putu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, saglasivši se da je prioritet da na Zapadnom Balkanu budu održani mir i stabilnost.

S tim u vezi su razgovarali i o situaciji na jugu Srbije, a predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS u dogovoru Ministarstva za obrazovanje i Nacionalnog saveta Albanaca oko udžbenika na albanskom jeziku za osnovne škole.

 

Ja
08. Septembar 2021.
To je dobro!!!