Vučić: Ima protivnika, ali nastavljamo sa inicijativom jer je važna za budućnost

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je regionalna inicijativa, koja od juče nosi naziv "Otvoreni Balkan" važna za budućnost građana i interes regiona, zbog čega će njena implementacija biti nastavljena, i pored svih kritika, prenosi Tanjug.

"Bilo je mnogo pozitivnih, ali i mnogo negativnih reakcija, ali sem besmislene politike zatvaranja i ksenofobije nisam čuo ozbiljnu argumentaciju protiv toga", rekao je Vučić u Velikoj Plani sumirajući zaključke nakon jučerašnjeg Samita u Skoplju, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Vučić je naveo da čuje kritike i iz nekih evropskih centara, iako je sve na čemu počiva regionalna inicijativa zasnovano na principima slobodnog protoka roba, kapitala, usluga i ljudi.

Razume, dodaje, da se deo njih ljuti, jer nisu oni upravljači niti u poziciji u kojoj određuju šta se u regionu radi, "već smo mi sami uzeli stvari u svoje ruke, sami određujemo svoju budućnost".

"I nastavićemo tako, to tako rade slobodne i nezavisne države. Radimo u svom najboljem interesu, smanjivaćemo troškove. Reč je o velikoj i važnoj inicijativi za budućnost", poručio je Vučić.

A da će inicijativa imati mnogo protivnika, videlo se, kaže i po reakciji kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali uvek i po reakciji dela zvaničnika iz Sarajeva, koje, ištiče ne razume, jer je to i u njihovom najvećem interesu.

"Ali, možda sa ovoliko iskustva i znanja, nisam dovoljno stručan i sposoban da razumem njihove razloge protiv ove inicijative. Ali, nije ni važno. Sa tim ćemo nastaviti, jer je važno za nas", rekao je Vučić.

Ja
30. Jul 2021.
Ta inicijativa je dobra za ceo Balkan kako to i ti ostali misle da taj narod zivi od vazduha trebaju svi Balkanci iskoristiti ovu priliku da narod za buduce i buducnost narod moze da zivi od necega da imaju nesto bolje za zivot ko to sto radi srbija albanija i makedonija drugi i ostali misle samo za sebe a sta je sa narodom i oni zele bolji zivot da se zivi dobro i da taj narod imaju dovoljno za zivot sebi i svojoj deci dosta je bilo mrznje to nikome nista dobrog nije donelo od tada tih vekova pa do danas to nisu dobre namere zivota naroda tih ljudi sto tamo zive!