Vučić: Kurti hoće da sruši mir na KiM, Srbija će biti uz svoj narod

Vučić, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.jpg
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kosovski predsednik Aljbin Kurti rešio da napadne Srbe, da je pogazio Briselski sporazum, kao i da svojim odlukama želi da sruši mir na KiM.

On je u video poruci objavljenoj na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", a nakon odluke Sudskog saveta Kosova da suspenduje predsednicu Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović nakon što je u Beogradu prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem upozorio zemlje Kvinte i međunarodnu zajednicu da će Srbija biti uz svoj narod.

"Po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je danas iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović . Za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira svih policajaca koji su bili na sednici Saveta za bedbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe. On je pogazio Briselski sporauzum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji. Aljbin Kurti je taj koji hoće da sruši mir na KiM on je taj koji ovim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi i na jugu i na severu KiM. Srbija želi da se sačuva mir i zbog toga upozoravamo i zemlje Kvinte i međunarodnu zajednicu. Moja poslednja poruka je šta god činili Srbija će biti uz svoj narod", rekao je Vučić.