Vučić: Priština i međunarodna zajednica sve vreme radili zajedno, glumili dobrog i lošeg policajca

Vučić u Kuršumliji
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom davanja Kosovu statusa pridruženog člana Parlamentarne skupštine Natoa, da je to jedan stepenik više i ukazao da je Kosovo - za vreme dok je pod sankcijama - dobilo i viznu liberalizaciju, a verovatno će i članstvo u Savetu Evrope.

Vučić je istakao i da međunarodna zajednica voli to da radi "na ovakve datume" podsećajući da se danas obeležava 25 godina od Nato bombardovanja SR Jugoslavije.

"Za njih su datumi značajni zato su oni one naše bednike naterali da isporuče Miloševića na Vidovdan, zato su danas doneli odluku o Prištini kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine Natoa, zato će opet da izaberu neki poseban dan kada će da ih prime u Savet Evrope, a sve to tobož provodeći sankcije protiv Prištine. Možete da zamsilite sankcije u kojima im daju viznu liberalizaciju, pridruženi član Parlamentarne skupštine Natoa, to je jedan stepenik više od onoga što su bili do sada, članstvo u savetu Evropu - teške su te sankcije", kazao je predsednik.

Kako navodi, to samo pokazuje da su sve vreme međunarodna zajednica i Priština igrali kao uigran tim i da su sve vreme radili zajedno.

"Pokazuje da su samo glumili dobrog i lošeg policajca i ništa više od toga. Koliko god da smo mali, koliko god da nismo pametni kako i koliko su oni pametni, ipak idioti nismo, ali živeće Srbija, oni ne razumeju da je za nas Srbe sloboda preča i veća od vazduha, veća i preča od svega i da ćemo uvek umeti da sačuvamo i odbranimo slobodu našeg naroda i nebo i zemlju svoje Srbije", poručio je Vučić.

Vučić je, tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila Lazar i Miloš, istakao i da Srbija mora da povede računa o sebi i da jača vojsku i odbrambene kapacitete zemlje.

"Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas", istakao je Vučić.

Naglasio je da u svakom slučaju Srbija vojsku mora da nastavi da jača, kao i odbrambene kapacitete.