Vučić: Najveća muka u narednom periodu – Kosovo, Srbija će uvek biti uz svoj narod

Aleksandar Vučić Skupština stranke
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić poručio je danas na Skupštini stranke da će najveća muka u narednom periodu biti pitanje Kosova, jer Priština sprovodi teror nad srpskim narodom, poručujući da će Srbija biti uz svoj narod i da se ne sme nikada više dozvoliti da se ponovi Krajina.

Vučić je u otvorenom delu sednice preneo da su svi članovi SNS sa Kosova, koji je trebalo da prisustvuju skupu u Kragujevcu, sada na Kosovu, gde je teška situacija.

"Albanski režim u Prištini sprovodi pravi teror protiv našeg naroda, a neki se prave nevešti i naivni, a ustvari je njihova, a tu mislim na Zapad, namera da tobož izađu sa saopštenjem protiv Prištine, da nas tobož zadovolje, ali da mi zapravo moramo da se pomirimo sa onim što se naziva nova realnost, koja nikako ne ide srpskom narodu na ruku i suprotna je svim potpisanim sporazumima i međunarodnim aktima i normama", rekao je Vučić.

Naveo je da će otpor srpskog naroda biti snažniji i jači.

"Nadam se mirnim i demokratskim sredstvima, a ako budu napadnuti, siguran sam da će se braniti. Srbija i SNS moraju da budu uz svoj narod na KiM, to je naša obaveza. Mi ne smemo da dozvolimo Krajinu, ni proterivanje našeg naroda nikada više“, rekao je Vučić.