Vučić: Ne odgovaramo na provokacije zato što hoćemo da sačuvamo svoj narod na Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić
Izvor: Prt. Scr.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je na predizbornom skupu u Kragujevcu da Srbija ne odgovara na provokacije prištinskih vlasti, ne zbog toga što je uplašena, već zato što želi da sačuva svoj narod na Kosovu, prenose Novosti.

"Da sačuvamo celu Srbiju. Ovi izbori nisu igra, a država nije igračka. To je pitanje vašeg promišljanja, kako ćemo u budućnosti, kako da se sačuvamo od svih izazova pred kojim se nalazimo. A neko mora da brine o tome", rekao je Vučić.

On je doda da je važno ponašati se moralno, da bi Srbija sačuvala investitore, i svoja tradicionalna prijateljstva i dodao da Srbija može sama da štiti svoju teritoriju.

"Srbija ne treba da ide u NATO jer sama može da čuva svoje nebo i slobodu. Kada prođu izbori, obradovaću vas da vidte koliko je Srbija vojno snažnija nego što je bila juče. Treba da pokažemo 3. aprila šta Srbija želi, da ne da na sebe, da u Srbiji uvek pobeđuju čast i obraz, prosperitet i budućnost. Mnogo volim našu Šumadiju, bez Šumadije nema Sbrije. Pre nego što odem završićemo Klinički centar u Kragujevcu", rekao je Vučić.