Vučić: Ne pada mi na pamet da ratujem, iako smo vojsku mnogo osnažili  

Vučić na tv BelAmi.jpg
Izvor: Večernje novosti

Sve ću dati da majkama ne vraćaju sinove u kovčezima, ali ću u dijalogu sa Prištinom čvrsto čuvati naše državne i nacionalne interese, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"To sam i do sada radio, iako je to ponekada bio hod po žicama", dodao je Vučić.

Kako je naveo, u narednim mesecima "ceo svet će biti u Srbiji".

"Videćete po posetama narednih meseci. Ceo svet će biti u Srbiji, dolaziće ovde. I ne pada mi na pamet da ratujem, iako smo vojsku mnogo osnažili u cilju odvraćanja opasnosti", naveo je Vučić na niškoj televiziji "Belami", prenele su "Novosti".

Pre gostovanja na ovoj televiziji, on je u niškoj hali "Čair", predsedavao sastankom stranačkih odbora SNS centralne Srbije i Kosova i Metohije.

"Moramo da razvijamo odnose sa svima. Mi ćemo sada vakcine da poklanjamo afričkim državama, ponovo se okrećemo Africi kao što smo to nekada radili. Moramo da poštujemo sve, otvaraćemo nove diplomatske misije, razgovaraćemo sa svima", naveo je predsednik.

On je ponovio ono što je rekao srpskim takmičarkama koje su otišle na Olimpijadu u Tokio, a to je „da primaju medalje bez obzira na to da li lažna država učestvuje u ceremoniji, pošto su zaslužile ta odličja“.

U tom kontekstu je pomenuo džudistkinje, rekavši da ako budu osvojile srebro i budu morale da dele postolje sa džudistkinjom iz Prištine Majljindom Keljmendi, tu ostanu i da ga ne napuštaju.

"Nemam ja pravo da da isključim Srbiju sa Olimpijskih igara", rekao je srpski predsednik.

Miodrag iz Peći
16. Jul 2021.
Tako je. Sport ostavimo sportistima.
Lii
17. Jul 2021.
Bravo Majlinda Kelmendi
Moi
17. Jul 2021.
Bravo republika Kosova