Vučić: Nećemo dozvoliti proterivanje našeg življa

Vučić  na B92
Izvor: B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, gostujući na B92, da se o stvaranju velike Albanije neskriveno govori i čak se priča intenzivira, a na to niko ne reaguje.

On je u emisiji Fokus odgovarajući na pitanje o izjavi Saljija Beriše o velikoj Albaniji,  rekao da je ponosan na činjenicu što je za one koji to propagiraju on najveća smetnja.

Vučić je rekao da ovde niko ne kaže da je Srbija za ujedinjenje sa Republikom Srpskom, ali da su svi su skočili protiv toga, dok o velikoj Albaniji svi ćute.

"Ćute i ovde u Beogradu i hvale te protagoniste. Sramota je autiošovinizam koji gajimo", rekao je Vučić.

On je povodom izjave Vljose Osmani da će Priština tužiti Srbiju za genocid i da će godinama čekati sporazum kojim će biti postignuto priznanje, rekao da je to veoma loša poruka, ali da ona govori istinu.

Ističe da je Srbija za otvorene razgovore i dijalog, ali da na najavu tužbe za genocid može samo da se kiselo osmehnete i pita - čemu onda sve.

Kada je reč o sporazumu i izjavi Ljose kaže:" Ako tako postizete kompromis, onda je jasno da ga ne želite i da hoćete zamrznuti konflikt". Ukazuje da ovde bilo glorifikovanja Kurtija, Osmani, kao nove generacije, a da se pokazalo da oni stvari menjaju samo na gore.

Povodom stvaranja vojne baze kod južnog dela Kosovske Mitrovice, ističe da to brine i nas i naš narod. 
"To su opasne ratne igre i mi nećemo takvim stvarima da se igramo", poručuje i ističe da je nama mir prioritet i pitanje napretka.

"Nećemo dozvoliti pogrom našeg življa, to se nece dogoditi" poručio je Vučić.