Vučić: Nema priznanja Kosova, ali treba da dođe do pomirenja sa Albancima

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vranje i u obraćanju građanima, rekao je da nema predaje i da neće priznati nezavisnost Kosova ni faktički, ni de jure.

"Znam na šta sam položio zakletvu, na Ustav Srbije i na Miroslavljevo jevanđelje. Ja da budem onaj koji će da im potpisuje nezavisnost Kosova i Metohije neću! Nema predaje, nećemo priznati nezavisnost ni faktički, ni de jure", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je ponosan što može da vidi ljude koji vole svoju zemlju.

"Geopolitička situacija u svetu se promenila drastičnije nego prilikom pada Berlinskog zida, samo se neki kod nas prave da ne vide koliko je teška pozicija Srbije... To je nepodnošljiva doza lakoće kojom bi državu razorili za nedelju dana. Oni ne znaju ni šta država znači. Naša obaveza je da čuvamo svoju državu", rekao je Vučić prisutnima.

Vučić je istakao da neće biti priznanja Kosova, ali i da treba da dođe do pomirenja sa Albancima.

Planirano je da Vučić nakon Vranja poseti Bujanovac gde će obići Sportsku halu Vranje, i završetak radova prve faze rekonstrukcije objekta OŠ "Branko Radičević".

Potom će obići novu vatrogasnu stanicu u Trgovištu, nakon čega će obići završne radove na rekonstrukciji objekta Predškolske ustanove "Dečija radost" u Bosilegradu.

Nakon toga obići će Vlasinsko jezero i radove na izgradnji kolektora otpadnih voda.

Predsednik Srbije je u petak na sednici Glavnog odbora stranke najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga. 

"Nadam se da ću moći da odem i na Kosovo i Metohiju. Na više mesta ćemo da razgovaramo sa ljudima, posebno sam srećan što ću da odem kao predsednik Srbije u Bosilegrad", rekao je Vučić.

On je dodao da će gledati da u narednih godinu dana obiđe svaku opštinu u Srbiji.