Vučić: Nikad me neće interesovati sunce i more, već žrtve srpskog naroda

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na napade iz Hrvatske nakon što mu je zabranjeno da poseti Jasnovac navodeći da su želeli da ga uplaše kako bi odustao od posete, prenosi Večernje Novosti.

"Što se toga tiče, ja sam se ponudio dobrovoljno sam da uđem, šta je bio problem? Mogu da vas pitam, šta mislite zašto su sramne priče iz Petrinje puštali u javnost? Mislili su da će da me uplaše, da ne idemo u Jasenovac. Zamislite šta bi bilo u EU da mi izmislimo za Plenkovića da je ovde tukao zarobljenike. Oni su celu akciju osmislili, misleći da će moći da proizvedu efekat kod mene da me uplaše i da ne tražim odlazak u Jasenovac", rekao je predsednik danas tokom spajanja mosta preko Save (deonica 2), u okviru projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

Podvukao je da njegov posao nije da se dodvorava nikome.

"U Hrvatskoj mi je važan Jasenovac, Jadovno, Smiljane, kad su Teslu proglasili za Hrvata iako nikakve veze nema. Da ne pričam o tome šta su sa porodicom Tesla uradili. Što se mene tiče, hapšenje je ok, ali da me ućutkaju neće i kad govorim o antinacističkom opredeljenju Srbije, branićemo ga i štititi po svaku cenu. Mnogo stotina hiljada Srba je izginulo od nacizma i fašizma, i nemačkog i italijanskog, ali pre svega ustaškog. Od toga neću da odustanem, ako je hapšenje deo toga, ja takođe nemam nikakav problem, tradicija bi se nastavila porodična Vučića, što bi moja generacija bila izuzeta. Kad su ono što je otac gradio spalili, oca mu ubili, hapšenje mu dođe kao da uzmete sladoled pa šetate negde, ništa posebno", rekao je Vučić.

Dodao je da je kampanja u hrvatskim medijima svakodnevna.

"Ja ih razumem i neće to prestati. Ne traje to 10 dana već godinu dana. Ja sam to govorio, ali to nikoga ne interesuje. Oni bi da se priča samo o Dubrovniku i Rovinju. Vučić ne priča o slanom moru, već o srpskim žrtvama i neće da dozvoli da nacistička zlodela prođu tako kao da se nikad nisu dogodila. U te lične kampanje mržnje, s tim nemam nikakav problem. Oni imaju kopi pejst tekstove protiv mene. O njihovim sposobnostima neću da govorim, to je posao za hrvatske građane. Posle toliko godina sam tako "glup i tupav" uspeo da stignem Hrvate. Mene i dalje neće da zanima ni teritorijalno more, ni da li sunce ide uz vino malvaziju, zanimaće me žrtve srpskog naroda i da niko ne gazi po žrtvama, koje su stravične bile", istakao je Vučić.

Naglašava da ga nikad neće interesovati Rovinj, već žrtve srpskog naroda.