Vučić o Erdoganovoj izjavi: Suprotstavićemo se, ovo nije pripadalo Turskoj već Srbiji

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je tokom posete manastiru Manasija na pitanje o najavi predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost Kosova, rekao za TV Pink da je to realno, jer je Turska velesila, a Erdogan veliki lider.

"Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje. Ako od 1. septembra, ili možda pre toga, krenu u akciju priznavanja mi ćemo se tome suprotstaviti", naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da je Turska velika sila, da je on u poređenju sa Erdoganom mali i zanemarljiv, ali je podvukao da Srbija nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprostavi.

"Ovo nije tursko, i nije pripadalo Turskoj već Srbiji, nama ostaje da se borimo za svoju zemlju i narod. Mi rezervnu otadžbinu nemamo, pa ćemo da vidimo. Erdogan je vrlo moćan, mi nismo, i ja se nadam da će da ublaži svoj stav, ako ga ne ublaži, mi ćemo se boriti za svoju zemlju. A bogami videćete da nismo toliko mali koliko ja nekad govorim", rekao je Vučić.

Veselin
21. Jul 2021.
Сувише благ одговор Председниче!
Размишљајте о укидању Косовских институција на Северу и враћању Суда и полиције...
За оне на Југу размишљајте о јачању Српских институција.
Донесите LEX SPECIALIS о превременом пензионисању радника које финансира буџет Србије, за рецимо оне који имају 30 година радног стажа, и на њиховим радним местима запослите младе ( породичне људе са децом). Ово кажем јер од укупног броја запослених које финансира буџет РС макар 70% су људи са 30 година стажа.
Јесте трошак али исплатиће се.
Slobo
21. Jul 2021.
Koliko znam pre 1 septembra Izrael je priznao Kosovo ,šta ste preduzeli povodom toga...
Volkov
21. Jul 2021.
KADA CE KRENUTI ODPRIZNANJA PREDSEDNICE?
Mali Mrav
21. Jul 2021.
Ja ne znam koliko je Erdogan velik ali znam da on nije pjevao marš na Drinu. A Buco je pjevao Osman Aga. Pa sad se pitam nakon tolikog burnog pjevanja i ljubljenja sa Erdoganom gdje je otišla ta ljubav.