Vučić o izjavi Erdogana: Hvala mu, uzeli smo u obzir ono što je rekao

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je poruka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će nastaviti da radi pojačao na međunarodnom priznanju Kosova “malo teža” izjava za Srbiju, ali da je uzeo u obzir te njegove reči.

Vučić je, za TV Pink, na konstataciju da mađarski premijer Viktor Orban pruža otvorenu podršku Srbiji, dok Erdogan posle sastanka sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani kaže da podržava Kosovo na putu nezavisnosti, ukazao da je turski predsednik rekao nešto teže od toga.

"Erdogan je rekao da će nastaviti da radi pojačano na međunarodnom priznanju nezavisnosti Kosova, što je malo teža reč za nas. Hvala našem prijatelju, uzeli smo u obzir to što je rekao”, istakao je Vučić.

Sa druge strane, naveo je da je Orban čovek koji iskreno voli Srbiju, podržava je i ne libi se i da rizikuje svoju poziciju da bi pomogao Srbiji.

"Kapa dole za to i beskrajno mu hvala. Ako sam doprineo bilo kako da se stvori pomirenje Srba i Mađara, srećan sam. Hvala Orbanu na svemu što je uradio”, rekao je Vučić.

Povodom gasnog interkonektora, koji će sutra biti svečano otvoren, predsednik je naveo da je on koštao skoro 90 miliona evra, od čega je čak 50 miliona evra poklonila Evropska unija.

"Taj interkonektor je važan za Srbiju. Povezani smo sa Bugarskom, preko interkonektora, što je 60 odsto naše godišnje potrošnje. To nam omogućava da zakupimo deo azerbejdžanskog gasa”, rekao je Vučić.

Sutra će u Nišu biti obeležen početak rada tog gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, Vučić će ugostiti predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i predsednika Bugarske Rumena Radeva.

"Dolazi i Bobajev, najvažniji čovek posle Alijeva, te će kod nas biti mnogo ministara. Mali, Dačić, ministarka poljoprivrede, Selaković...Imamo bilateralne susrete sa njima. Sa Azerbejdžanom imamo i dobru saradnju kada je u pitanju oružje. Zahvaljujući njima dobar deo industrije nama funkcioniše. Imaćemo i vojnu vežbu sutra'”, dodao je Vučić.