Vučić o NATO agresiji: Milošević je u Rambujeu bio suočen sa nečim što ne bi mogao da prihvati niko

Aleksandar Vučić
Izvor: RTV

Govoreći o godišnjici NATO agresije na SRJ, predsednik Vučić kaže da danas glupo zvuči kada Rusiju optužuju za agresiju, a onda ih neko podseti na to šta su oni uradili.

"To nije bombardovanje, to je agresija, da budemo precizni. Ljudske živote ne možete da vratite. Danas, posle 23 godine, najbolje se vidi koliko je užasna, pogrešna i protivpravna bila akcija 19 NATO zemalja. Glupo zvuči što je tadašnji nemački ministar Joška Fišer rekao da sprečavaju novi Aušvic", naveo je predsednik Srbije.

Kako je istakao Vučić "u svetu u kom nema morala, vrednosti i principa, mi moramo da čuvamo naš moral, naše vrednosti i principe međunarodnog javnog prava".

"U svetu u kom nema morala i principa mi moramo da čuvamo naš moral i princip. To Srbiji daje moralnu snagu. Srbija mora i da se ponaša pragmatično i racionalno jer Srbija mora da živi", rekao je.

Istakao je da će biti teških odluka ali da taj glavni pravac moramo da čuvamo.

"Treba da poštujemo moral ali ne po cenu da ugrozimo sopstveni narod. Milošević je u Rambujeu bio suočen sa nečim što ne bi mogao da prihvati niko", rekao je.

Predsednik Srbije je prokomentarisao i šta bi on radio na mestu Slobodana Miloševića.

"Posle nekoliko dana, ja bih to prekinuo, ostavkom ili bilo čim, prekinuo bih, mnogo je 78 dana", istakao je.

Kako je naveo, znali smo smo da nam niko nije niti će nam pomoći.

"Ne zaboravite tada nam je i Rusija glasala za sankcije. Ali, tada su oni bili slabi, na vlasti je bio Jeljcin, Putin je došao kasnije. Da li je Milošević kriv? Kriv je onaj koji je napao zemlju. Kriv je NATO", rekao je Vučić.