Vučić o situaciji u regionu: Svi zajedno ćemo sačuvati mir

Aleksandar Vučić u Hit tvitu
Izvor: Prt. Scr.

Svi zajedno ćemo sačuvati mir. Nikome nije do rata, ni Bošnjacima, ni Hrvatima. Nama je potreban mir jer imamo šansu za najbrži i najveći rast, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Rat nije u interesu bilo koga. Plašim se jednostranog pristupa stranaca. Naša odgovornost je najbitnija, mi imamo najveće šanse za napredak i tu šansu ne smemo da propustimo", kazao je Vučić gostujuči na TV Pink.

On je rekao da je put u Ankaru  bio važan da vidimo da li možemo da se dogovorimo oko pitanja koja su nam problematična sa zvaničnim Sarajevom. Rekao je da mi nećemo da gradimo put od Požege do Kotromana ukoliko BiH ne želi da gradi deo puta od Višegrada do Sarajeva jer bi nas to koštalo nekoliko milijardi.

"Bolje nam je da gradimo drugi put, Beograd-Novi Sad. Samo nam je to potrebno da znamo. MI ćemo da damo 100 miliona evra Republici Srpskoj da izgradi put do Bijeljine. Hajde da probamo da rešavamo ozbiljne stvari, da rešimo to što ljudima znači", prokomentarisao je Vučić i dodao da "oni ne znaju šta hoće".

"Mi smo za njih genocidaši, njima je strašno ono što se dogodilo 9. januara u Banjaluci. Šta je problem? Defile policije sa njihovim zvaničnim puškama", rekao je Vučić.

Naveo je da su predstvnici Bosne i Hercegovine skloni nerešavanju problema pa mi zato još nemamo rešeno pitanje granice, podsetio je da je sporno tri odsto granice.

Osvrnuo se i na pitanje Bošnjaka i naglasio da ne sme da se ponovi situacija iz Priboja.

"Naše je da poštujemo džamije kao što tražimo da oni poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka. Treba da razumemo svakog Bošnjaka za sve što su prošli i u Srebrenici i u drugim mestima", kazao je Vučić.