Vučić obilazi Raški okrug: U bolnicu u Novom Pazaru ulažemo 64 miliona evra

Vučić u Novom Pazaru
Izvor: Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je obilazak Raškog okruga posetom Novom Pazaru, gde je ozvaničnio početak radova na rekonstrukciji i dogradnji opšte bolnice u tom gradu. Rekao je da se ulaže 44 miliona evra u objekat, i da će biti uloženo još 20 miliona evra u opremu, prenosi Juronjuz Srbija. 

Vučić je, obraćajući se građanima u Novom Pazaru, rekao da će biti ukupno uloženo 64 miliona evra i da će bolnica u Novom Pazaru postati kliničko-bolnički centar. 

"To je 64 miliona evra. Više nego KBC Niš, samo da imatr u vidu jesmo li ukazali poštovanje ili nismo. To je ono zbog čega sam ponosam i siguran da ćete moći da cenite ono što smo uradili", poručio je predsednik Vučić.

On je rekao da nije došao nikome da se dodvorava, "jer zna da će srva Bošnjaka teško da osvoji, nešto zbog sopstvene krivice, a nešto zbog mnogo laži i predrasuda i svega drugog što sluša o sebi". 

"Ali sam došao zbog nečega što je mnogo važnije od toga. Došao sam zbog rezultata. Kada prođe moj mandat kao predsednika, moći ćete sami da analizirate ko je koliko puteva uradio, bolnica", rekao je Vučić.

Pedsednika Srbije su docekali, između ostalih, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i delegacija Grada,  ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i veliki broj građana.

Projekat radova na bolnici  će biti realizovan u dve faze. U prvoj biće građena zgrada Odeljenja za psihijatriju i novi hirurški blok, a postojeći će biti rekonstruisan. Takođe, biće građena i internisticka zgrada kao i nove zgrade dečijeg i infektivnog odeljenja. U drugoj fazi projekta biće potpuno rekonstruisan Dom zdravlja.

Vučić će potom obići seosko turističko domaćinstvo "Toplina duše" u Raški, a na kraju posete Raškom okrugu obratiće se građanima u Sportskom centru "Ibar" u Kraljevu.