Vučić: Opozicija ne glasa za Izveštaj o pregovorima sa Prištinom jer nema politiku

Aleksandar Vučić
Izvor: Prt. Scr.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslanici opozicije neće da glasaju za Izveštaj o pregovorima sa Prištinom jer nemaju politiku, i dodao da im je jedini cilj da se njemu suprodstavljaju i okrivljuju ga za sve.

„Ni za šta ne glasate zato što vam je tema Vučić, i da li ste svesni kakvu ste nesreću Srbiji doneli jučerašnjim ponašanjem“, rekao je Vučić odgovarajući na izjavu poslanice Nove DSS Gorice Gajić da je na Posebnoj sednici o KiM pored Izveštaja trebalo da se nađe i francusko-nemački dokument.

Vučić je kazao da je, dok je sadašnja opozicija bila na vlati, glasao za sve što se našlo u parlamentu po pitanju Kosova, jer mu je bilo važno jedinstvo.

"Glasali smo za rezoluciju koju ste sami smislili jer nam je bio cilj da iz parlamenta izađe slika da je Srbija jedinstvena kada je u pitanju KiM", rekao je Vučić.

Naveo je da poslanici opozicije neće glasati za izveštaj koji je na dnevnom redu sednica šta god on odlučio ili uradio.

"Nećete da glasate zato što je problem u Vučiću, jer mora da se glasa protiv Vučića, a baš vas briga za Kosovo", rekao je Vučić.

On je kazao i da trpi velike pritiske od Zapada o kojima često i ne priča u javnosti kako bi zaštitio svoj narod, ali da ga opozicija krivi da on zapravo narod plaši svojim izjavama.

Istakao je da se sa druge strane, u Srbiji, vrše napadi na njegovu najužu porodicu.

Vučić se osvrnuo i na prisustvo KBS na teritoriji severa Kosova.

"Nije KBS na severu, oni se igraju sa tim. Pošalju oni i KBS, ali u uniformama ROSU, uđu jedanput sa dva džipa KBS da bi se uslikali i na Fejsbuk okačili da su ušli na sever pet minuta i onda se vrate nazad. Eto, to je njihova politika, neodgovorna, besmislena, ali čuvaju se zbog NATO, a i zbog nas naravno i ne ulaze sa kosovskim snagama bezbednosti na sever", rekao je Vučić.

Međutim, on je naglasio da bez obzir na sve, Srbija mora da pregovara i ide ka kompromisu.

"Moramo da radimo na svemu da bismo sačuvali mir", poručio je predsednik Srbije.

Poslanica Nove DSS Gorica Gajić izjavila je da je koalicija Nada i Novi DSS, kao i ostale otadžbinske stranke za nastavak razgovora i sa Pritinskim institucijama, i sa zvaničnicima sa Zapada, ali da se jasno postave crvene linije, a to je da nema priznanja Kosova i da se formira ZSO, ali da se iskorači iz nadležnosti "države Kosovo".