Vučić otputovao u Kinu, razgovaraće sa Sijem

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Z.Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u dvodnevnu radnu posetu Kini, tokom koje će se sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, a prisustvovaće i otvaranju Zimskih olimpijskih igara, prenosi Tanjug.

Prvog dana posete, u petak, 4. februara, Vučić će prisustvovati ceromoniji otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Predsednik Srbije će zatim prisustvovati i prijemu koji kineski predsednik organizuje za gostujuće šefove država i međunarodnih organizacija, a među gostima, kako je najavljeno, biće i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš...

Drugog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Ðinpingom i to će biti njihov sedmi susret. Poslednji put Vučić i Si razgovarali su u septembru 2019. godine u Pekingu, kada je predsednik Srbije učestvovao na Samitu u okviru inicijative "Pojas i put".

U međuvremenu, dvojica lidera razgovarala su dva puta telefonom, a predsednik Vučić je prošle godine učestvovao i na video-samitu 17 +1, koji su organizovali Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.