Vučić: Planiraju da zauzmu Valač, bile bi to za nas užasne vesti

Aleksandar Vučić
Izvor: Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas je zabrinut zbog pretnji Prištine i njihove namere da zauzmu trafostanicu "Valač", ali da su se grdno prevarili oni koji to planiraju, prenosi Tanjug.

Vučić je poručio da onaj ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima.

"U svakom slučaju nisam srećan, zbrinut sam, ali nemamo kud i možemo samo da vučemo iznuđene poteze, nažalost i to ne našom krivicom, zato je važno da se Briselski sporazum poštuje, da ne bi bili u situaciji kao danas, ali grdno su se prevarili ako misle da im to odgovara", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što iz SAD poručuju da Priština mora da ispoštuje svoje obaveze uključujući i formiranje ZSO, dok je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi rekao da neće biti nikakvog formiranje ZSO i u razgovoru sa Boreljom najavio da će Priština i kosovska policija nastaviti sa akcijama.

"Zabrinut sam zbog njihovih reči, najpre jer mogu slobodno da kažu da nikakvi sporazumi ne važe i ako za njih ne važne međunarodno pravni akti koji čak i po njihovom normativnom sistemu važe, jer međunarodni ugovori su iznad nacionalnog zakonodavstva, a međunarodna zajednica ne reaguje, ili veoma blago reaguje, onda smo u problemu", istakao je Vučić.

Takođe, podsetio je da je Bisljimi uvek u tome bio i glasniji od Kurtija, uvek govorio da mu ne pada napamet da ispune norme iz Briselskog sporauzma.

Što se tiče drugih pretnji, kaže da je siguran da to i planiraju, kao što iz "određenog" razloga čekaju 6. novembar planirajući da zauzimaju Valač u narednom periodu.

"To bi bile za nas katastrofalno loše vesti, za nas narod, ali nisam siguran da bi to bile mnogo dobre vesti i za njih. Ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima", poručio je Vučić.