Vučić: Ponosan sam što je Srbija sa Kiprom potpisala tri memoranduma o saradnji

Aleksandar Vučić i Nikos Hristodulidis
Izvor: Kosovo Online

Vlade Srbije i Republike Kipra potpisale su danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikola Hristodulidisa, tri memoranduma o saradnji, u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija.

Nakon potpisivanja, Vučić je zahvalio predsedniku Kipra na saradnji.

"Ponosan sam na to što je naša zemlja sa Kiprom potpisala memorandume o saradnji u oblasti nauke, prosvete i diplomatije. Ovo će samo dodatno ojačati našu saradnju i prijateljske odnose na dobrobit naših naroda", napisao je Vučić na Instagramu.

 

Memorandum o razumevanju o saradnji između Diplomatskih akademija Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Republike Kipra potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos.

Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra u oblasti nauke, inovacije i narednih tehnologija potpisali su ministarka nauke Srbije Jelena Begović i ministar spoljnih poslova Kipra Kombos.

Memorandum o razumevanju o saradnji Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Kipar u oblasti obrazovanja potpisali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, sporta i omladine Atina Mihailidu.

Pre potpisivanja tri memoranduma održan je Savet za saradnju dve zemlje, u prisustvu predsednika dve zemlje. Predsednik Kipra Hristodulidis boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji. Vučić i Hristodulidis sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.