Vučić poručio Kurtiju: Nemojte ni da sanjate da proterujete Srbe, znaćemo šta da činimo

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija znati šta da čini ako se kosovski premijer Aljbin Kurti usudi da pokuša da protera Srbe sa Kosova i dodao da je Kurti danas doneo odluku da otvori most koji je dugo bio brana za sigurnost Srba, ne bi li Albanci preuzeli Severnu Mitrovicu.

"Okupacioni lider Aljbin Kurti je doneo odluku da otvori most koji je dugo bio brana za sigurnost Srba ne bi li Albanci preuzeli Mitrovicu. Mnogo godina se naš narod suprotstavljao i pitao zašto to ovaj čovek radi. Jedino što želi je da protera naš narod i želi sukobe", rekao je Vučić, obraćajući se građanima u Sokobanji. 

Vučić je istakao da je Kurti ovu odluku o otvarnju mosta doneo samo posle nekoliko dana od "sramnih izbora koji su nedavno održani".

"Zašto to ovaj čovek radi - zato što će da priča, pa mi ne želimo geto, nego otvorene gradove, što će lako da mu prolazi kod ovih sa Zapada, a ustvari jedino što želi je da protera Srbe sa severa KiM, ništa više i ništa drugo. I pod svaku cenu žele sukobe", rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir. 

"Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, daćemo sve od sebe da ni jedna žena ne razmišlja o slanju svog deteta u rat. Nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim namerama da proterate ili uništite Srbe, u tom slučaju, znaćemo šta da činimo", poručio je predsednik Srbije. 

Dodao je da dok je on "predsednik i vrhovni komandant Srbija neće biti u NATO niti u bilo kom vojnom savezu", 

"I to je naš izbor", istakao je Vučić i dodao da ne može da "pređe preko izbora ovog naroda i da zaboravi šta se narodu dešavalo".