Vučić poručio Zaracinu: Neće biti nezavisnog Kosova

Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika Nemačke za Zapadni Balkan Manuela Zaracina da neće dozvoliti Republiku Srpsku na Kosovu, da o tome odlučuju Srbi i Albanci i poručio da neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako su neki planirali, prenosi RTV:

"Nisam znao da to kaže - da to neće dozovoliti, mislio sam da o tome odlučuju Srbi i Albanci. Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, ali dobro je da je Zaracin to javno rekao, pošto su Nemci već odlučivali o nekim planovima, dobro je da nam je to javno rekao", rekao je Vučić.

Kaže da će i on Zaracinu nešto poručiti, uz sve poštovanje koje ima prema njemu pošto ga izuzetno ceni u svakom smislu.

"Neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate. Ajde, sad lepo, shvatio sam vašu poruku i nadam se da ste vi razumeli moju poruku", poručio je Vučić Zaracinu.

Oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane hrvatskog magazina Ekspres na kojoj je objavljena fotografija Viktora Orbana, Đorđe Meloni i njega sa docrtanim brčićima Hitlera, da nema problem sa tim i da je to sloboda medija.

Vučić je tako odgovorio da li može da zamisli da se u Srbiji pojavi takva naslovna strana na kojoj bi neko iz Hrvatske bio prikazan kao što on predstavljen u hrvatskim medijima.

"Nemam problem sa tim, to je sloboda medija, svako može da objavi šta hoće. Objavljivali su i za Angelu Merkel za koju se sada vidi da je bila veoma mudra, jer u njeno vreme nije bilo ovakvih sukoba. Tek kad nekog nema vidite koliko je taj neko bio značajan", rekao je Vučić novinarima u Sofiji.

Kako je rekao, jedna stvar mu je tu zaparala uši, više nego što mu je zasmetala očima.

"Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali o tome govore onima koji su se protiv Hitlera borili od prvog dana. Valjda i to mnogo više govori o onima koji su tako nešto napravili nego o onima o kojima su to govorili", rekao je Vučić.