Vučić posle susreta sa Lajčakom: Nisam optimista, Priština ne želi ništa da učini na deeskalaciji

Aleksandar Vucic
Izvor: Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, da je posle onoga što se danas desilo u Briselu jasno da Priština ne želi da učini ništa na deeskalaciji sutuacije, zbog čega ne može da bude optimista.

U Briselu su danas održani odvojeni razgovori Lajčaka sa šefovima pregovaračkih timova Srbije i Kosova, ali do trojnog sastanka nije došlo.
 
"Razgovarao sam sa Lajčakom o svemu što se danas zbivalo. Nisam optimista, nema razloga za to. Kao što sam i rekao, Priština ne želi na bilo koji ozbiljan način da bilo šta učino na deeskalaciji sukoba, što ostavlja bezbroj problema u budućnosti, i to sve više postaje bezbednosni, a ne politički problem", ukazao je predsednik Vučić novinarima u Briselu.
 
Zato je, kaže, i želeo da razgovara sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a na pitanje da li će sa njim razgovarati o "poslednjoj šansi" za prevazilaženje krize, odgovorio je:
 
"Bolje da ne govorimo o poslednjim šansama... A, da li je situacija sve napetija i teža - u to nema nikakve sumnje", rekao je Vučić.