Vučić: Razgovarao sam sa Erdoganom o investicijama, regionu, Dejtonskom sporazumu

Aleksandar Vučić
Izvor: Printskrin

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića svečano je dočekao u Ankari predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, a nakon sastanka, dvojica lidera obratila su se medijima, prenose Večernje novosti.

Vučić je izjavio da je bilo reči o investicijama, regionalnim pitanjima, a tome je i posvećeno najviše pažnje. Važno je, kaže, što su odnosi stabilni i prijateljski, što je od najvišeg značaja.

“Razgovarali smo o regionu, o Dejtonskom sporazumu, o poštovanju integriteta BiH, ali i integriteta RS unutar BiH. Govorio sam da je važno da se povezujemo auto-putevima i u oktobru očekujemo kraj 18km od Кuzmina do Sremske Rače, 80 odsto mosta je gotovo i on je veličanstven. Za godinu i po dana imaćemo moderan auto-put, a finansiraćemo i kompletan auto-put do Bijeljine”, rekao je Vučić.

Na pitanje o rezultatima referenduma, Vučić potvrđuje da je rekao kolegama koji su zagovarali "Ne" da preuzmu stranku. Falilo je, kaže, oko 200. 000 glasova da oni budu radosni, a kada kaže "oni", misli najviše na one iz SNS.

“U onih 39 odsto, najveći kolač je SNS. Neki ljudi bolje znaju politiku nego ja i trebalo bi oni da je vode. Neću se kandidovati za predsednika stranke, od maja-juna meseca će stranku voditi pametniji od mene”, rekao je predsednik Srbije.

O tvrdnjama da je došlo do krađe glasova, kao i da je preuzeo ulogu RIК Vučić je rekao:

“ Što se tiče objavljivanja rezultata, bio sam šokiran. Otišao sam u stranku koju vodim još nekoliko meseci i kao i uvek saopštavao rezultate, koji su bili apsolutno tačni. Nismo saopštavali na osnovu uzorka, mi imamo najbolje softvere. Mi prikupimo sve podatke i izađemo i predstavimo javnosti tačne rezultate”.

Ističe da je bilo teško voditi kampanju, jer je reč o pitanju koje ljude puno ne interesuje i jer je jedan deo SNSsve vreme agitovao za "Ne".

“Bila je dilema, ali na referendum je trebalo da izađemo jedinstveno, a posle referenduma vodite kampanju za ‘Ne’. Nisam nikada izbacivao ljude iz stranke, jer je SNS demokratska partija, ali sam zadovoljan jer će imati priliku da vide kako se vodi stranka i kako se donose nelake odluke. Tačno je da nisam zadovoljan, samo nije tačno da sam vikao, već sam kroz osmeh rekao da će za 4-5 meseci imati priliku da vode stranku, a ja im neću zabadati klipove u točkove, već ću im pomagati koliko god mogu, civilizovano i demokratski”, zaključio je Vučić.