Vučić s Bocan-Harčenkom: Hvala Rusiji na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije 

Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, i tom prilikom još jednom zahvalio na podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 

Kako je saopštila pres služba predsednika, Vučić je sa ruskim ambasadorom razgovarao o bilateralnoj saradnji, geopolitičkoj situaciji i regionalnim pitanjima.

Dvojica sagovornika su, kako se navodi, razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, da ostaje posvećena punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Rusija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije izrazivši nadu da će se preko potrebni mir na tlu Evrope uspostaviti u najkraćem periodu, piše u saopštenju.

Kako je Vučić naveo na Instagram profilu "budcnostsrbijeav", u razgovoru sa ruskim ambasadorom ponovio je opredeljenje Srbije za mir i stabilnost u celoj Evropi. 

"Kao i uvek iskren razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o geopolitičkoj situaciji, energetskoj bezbednosti i sveukupnim bilateralnim odnosima. Ponovio sam opredeljenje Srbije za mir i stabilnost na celom našem kontinentu i još jednom zahvalio na podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje", naveo je Vučić.