Vučić sa 72. brigadom za specijalne operacije: U korak sa najboljima

Aleksandar Vučić u obilasku 72. brigade za specijalne operacije .jpg
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, nakon prikaza najmodernijeg protivoklopnog sistem "kornet" koji je nedavno stigao u Srbiju, da idu u korak sa najboljim specijalcima u svetu, prenosi Tanjug.

On im je zahvalio na požrtvovanosti i ljubavi prema svojoj zemlji, čestitao Novu godinu i poželeo sve najbolje njima i njihovim porodicama, kao i da nastave da vredno rade i treniraju i vole svoju zemlju kao i do sada. Dodao je da će se država potruditi da još poboljša opremu i da će sve to biti bolje iz godine u godinu.

Nakon prikaza sposobnosti, predsednik je obišao šatore u kojima je izložena oprema Vojske Srbije - ronilačka, protivoklopna, pešadijsko naoružanje, veračka oprema.

Tokom obilaska, Vučić je najavio dolazak nemačke firme u Vranje koja će zaposliti hiljadu ljudi, ne otkrivajući njeno ime i predstavnicima Ministarstva odbrane rekao da će Vojska Srbije moći da kupuje neke stvari od te firme.

Prokomentarisao je da je "kornet" mnogo bolji od fagota i da može da pogodi metu čak na osam kilometara. Pogledao je dronove, zatim puško-mitraljeze, kao i pušku "skar" koja je u upotrebi u našoj vojsci i dodao da je to najbolja puška, bolja i od heklera, pregledao je i novu opremu za specijalne operacije, kao i novu ronilačku opremu.

Dodao je da treba da stignu i nova ronilačka odela, kao da će se nabavljati vojni čamci sa niskim gazom za manje reke.

Predsednik se upoznao i sa najnovijim optoelektronskim uređajima za noćno osmatranje i dao nalog da se nabavi i deo opreme najnovije generacije. Takođe, upoznao se i sa opremom za telekomunikacije izraelskog proizvođača, gde mu je rečeno da nam nedostaju ljudi za rad sa radio relejnim uređajima.

Obišao je vojna vozila i naročito pohvalio ruski Uaz i dodao da su jednom prilikom mogli da se prevezu na neko mesto samo Uazom.

"Svaka čast Rusima", dodao je Vučić.

Pogledao je i kineska vojna vozila, kao i vojne sanke za sneg i nova vojna odela za sneg.

"Ranije smo pali na manje od hiljadu zolja, kada su se hvalili uništavanjem svoje vojske, dok sada imamo 25.000 zolja", naglasio je Vučić.

Predstavnici srpske armije predstavili su predsedniku najsavremeniji protivoklopni sistem "kornet", ističući da on služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.