Vučić sa Bočvej: Neophodno da se zemlje vrate principima Povelje UN i načelima međunarodnog prava

Vučić sa Bočvej
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je ministarki spoljnih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Ajorkor Bočvej na podršci te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i istakao da je sada više nego ikada neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

Vučić je na Instagramu naveo da je sa Širli Ajorkor Bočvej imao sadržajan i prijateljski razgovor o svim temama od značaja za bilateralne i ekonomske odnose dveju zemalja.

„Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese“, naveo je Vučić.

Istakao je da je sa ministarkom Ajorkor Bočvej razmenio mišljenje o razvoju globalne geopolitičke situacije i mestu Srbije i Gane u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

„Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama“, naveo je Vučič.

Takođe, Vučić je zamolio ministarku da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, za koga je naveo da je iskreni prijatelj Srboje čija je poseta dala novi zamah tradicionalno dobrim odnosima dve zemlje.