Vučić sa Donfrid: Srbija poštuje teritorijalni integritet svih članica UN, taj princip se ne poštuje kada je reč o Srbiji

aleksandar_vucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u telefonskom razgovoru sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kojom prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove Srbije.

Kako je navedeno je na sajtu Predsedništva, Vučić i Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu.

Donfrid je oštro zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.