Vučić: Sa kancelarom Šolcom pričao sam i o energetskoj diversifikaciji

Vučić i Šolc.jpg
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić kazao je da je sa kancelarom Olafom Šolcom pričao o energetskoj diversifikaciji, i da tek za dve godine mi možemo da završimo infrastrukturu kako bi obezbedili druge izvore gasa, prenosi Pink.

"Mi gradimo interkonektor sa Bugarskom. To ne pada sa neba. Mi imamo problem i sa gasom i sa naftom. Energenti nam postaju ogroman problem, sa Rusima krećemo u pregovore posle 10. Sa naftom moramo da vidimo šta će biti. Poslednjih 60 dana nam je izvor ruska nafta, zato što je jeftinija na tržištu, do sada je to bila iračka", dodao je on.

On napominje da hiitno moramo da radimo sa Britancima, da gradimo skladišta nafte, da dogradimo skladišta gasa, da možemo da stavimo milijardu kubnih metara, što je dovoljno za tri meseca.

Vučić kaže da će se truditi da pronađe najbolja rešenja, i da se podvlači crta po pitanju poljoprivrednih proizvoda i energenata.

Ističe da ima milion muka, a da narodu trebaju gas, nafta, struja.

"Imamo najjeftiniju struju, najjeftinije ulje... Naravno da ćemo da preživimo i to nije pitanje, već kako ćemo da preživimo. Hoće li oštećenja biti velika, hoće li rane biti teške, ili ćemo da prođemo samo sa modricama", kaže Vučić.