Vučić: Sa Kurtijem sam uvek spreman da razgovaram

Aleksandar Vučić
Izvor: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoro je večeras na televiziji Hepi između ostalog i o inicijativi Otvoreni Balkan, ali i o tome da je spreman da razgovara sa Aljbinom Kurtijem, kao i poseti specijalnih izaslanika SAD i EU, Gabrijela Eskobara i Miroslava Lajčaka.

Kako je istakao predsednik Vučić sa Kurtijem je uvek spreman da razgovara.

"Ne vidim preveliki smisao u razgovoru sa Kurtijem, ali sam uvek spreman na to. Od razgovara nikoga nije bolela glava, od drugih stvari jeste", rekao je Vučić.

Kada je u pitanju nedavna poseta Eskobara i Lajčaka, srpski predsednik je istakao da su u pitanju bili teški razgovori, ali da ne može da priča o detaljima.

O dolasku novog ambasadora SAD u Beograd, Kristofera Hila, Vučić kaže "da nam sva iskustva nisu laka, ali da mu želimo dobrodošlicu".

"Hil je blizak prijatelj Bajdena, doajen američke diplomatske scene kojeg poznajemo. Nisu nam sva iskustva laka, ali mu svakako želimo dobrodošlicu. Hvala i ambasadoru Godfriju, nismo slagali po svim pitanjima, ali je mnogo toga dobrog učinio za Srbiju, posebno na planu dovođenja investitora".

Za Otvoreni Balkan, predsednik Srbije naglašava da nije u pitanju velikoalbanski niti velikosrpski projekat, već "pametan projekat".

Predsednik Srbije je naveo kao primer i autoput Niš-Priština, koji će kako je naveo "istina doneti najviše koristi Albancima, ali će koristiti i Srbima u Gračanici, kao i  Kuršumliji, Žitorađi, Nišavskom okrugu, Toplici".

"Ajde da radimo nešto konkretno, pustimo prazne političke priče", poručio je Vučić.