Vučić sa Zemanom, zajedno otvaraju renovirani Češki dom

Vučić i Zeman u Pragu.jpg
Izvor: Instagram

Predsednik Češke Miloš Zeman boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Danas se sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija. Planirano je i da zajedno otvore renovirani Češki dom, prenosi RTS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu predsednika Češke Republike Miloša Zemana.

"Posebna mi je čast da u Beogradu dočekam predsednika Češke, jednog od poslednjih velikih državnika današnjice i iskrenog prijatelja Srbije. Dobro nam došli, poštovani predsedniče!", napisao je Vučić na Instagramu.

Zeman se danas sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. 

U 11 časova zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana. 

Kako je navedeno u saopštenju Službe za informisanje predsednika Republike, u 11.45 planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Zeman je Beograd posetio i 2014. i 2019. godine, a pre dve godine izvinio se srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka.

Ovo je oproštajna poseta Miloša Zemana Srbiji na kraju petogodišnjeg mandata.

Posle drugog kruga glasanja, Češka je dobila novog predsednika. General Petr Pavel na toj funkciji naslediće Miloša Zemana.