Vučić: Samit nesvrstanih nije propaganda, već promocija Srbije i trajnih vrednosti Pokreta

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu Srbija nije iskoristila ni za kakvu propagandu, već samo za promovisanje Srbije i Beograda, ali i trajnih vrednosti kao što su mir, teritorijalni integritet, suverenitet, prenosi Tanjug.

Vučić je, na pitanje vezano za izjavu kosovske predsednice Vjose Osmani, koja je poslala poruku državama učesnica Pokreta, a nisu priznale nezavisnost Kosova da ne nasedaju na navodnu propagandu Srbije, kazao da nije video tu izjavu.

"Oni misle da je politika u tome što će svaki dan da napadnu Srbiju i negiraju sve što radi. To me mnogo podseća na nekoga, ali neću da kažem na koga. Misle da se problemi rešavaju i da ste politički posao završili ukoliko date što agresivniju izjavu, a da ne radite ništa. Dovoljno tri puta da tvitnete i rešili ste probleme. Hvala ako misli da tako ide. Mi nikoga ne varamo, ne obmanjujemo, a ako to neko radi to su oni, iako oni nisu važni, već oni koji ih podržavaju", objasnio je Vučić novinarima na Sajmu naoružanja.

Istakao je da Samit Srbija nije iskoristila ni za kakvu propagandu, već samo za promociju Srbije i Beograda, kao i priliku da govori o trajnim vrednostima, o miru, teritorijalnom integritetu, suverenitetu, ali, konstatuje, to nema veze sa njihovim vrednostima.

"Ne sekiram se čak i ne reagujem na sve izjave. Naš posao je da radimo i da se borimo", zaključio je Vučić.