Vučić: Samo Srbija i Ukrajina mogu da kažu da poštuju međunarodno-javno pravo

Aleksandar Vučić
Izvor: Printskrin/TV Prva

U emisiji "Prva tema" na TV Prva, govoreći o pretnjama Janoša Bugajskog o "drugom Majdanu u Srbiji", Suzana Grubješić kaže da je Janoš Bugajski kao "džuboks" koji priča za novac, ali da nema moć odlučivanja.

Vučić je rekao da ne može da govori sve što zna i misli jer je i dalje predsednik Srbije.

"Jesi li usrećio one sa prvim "Majdanom". Da li im je lepo danas? Da li lepo žive? Da li je iko radostan? Još jedanput biste ovu zemlju da unesrećite? Malo je bilo 1999. i 2000. godine? Ponovo da imamo lance i katance i pljačku srpske imovine? To je želja? Zbog čega?, pitao je Vučić.

Predsednik kaže da Kina čeka Kongres Komunističke partije i da će Kina do tada čuvati mir.

"Oni će biti oprezni, ali neće ići uz američku matricu. To je najviše zahvaljujući odlukama Si Đinpinga. Dobro ga poznajem i ne verujem da će ići uz američku matricu", tvrdi Vučić.

Predsednik kaže povodom kampanje koju protiv Srbije vode Đukanović, Aljbin Kurti, deo bošnjačkog rukovodstva da im niko nije odgovorio.

"To što je Željko Komšić govorio o Srbiji u Briselu ovih dana, a niko mu nije odgovorio, ali ne zato što se plašimo... Oćutao sam i na intervju Mila Đukanovića kome su za sve krivi Vučić i SPC. Ne znam o čemu bih razgovarao sa Milom Đukanovićem. Njegovo interesovanje je kako da uništi SPC, a moje da ekonosmki napredujemo. Pustili smo ih da govore da bismo sačuvali mir i bezbednost, a oni su sigurni da mogu Srbiji da naštete. Toliko je laži rečeno o Srbiji. Nije valjda Srbija na Kosovu i Metohiji bila gora nego Rusija danas? Svi zapadnjaci će reći da nije. Što sad svetski mangupi ne bombarduju Moskvu kao Beograd? Zato što nema morala i nema principa. Vrednosti, principi i moral više ne postoje", rekao je Vučić.

Bombardovanje Srbije se više neće desiti

Vučić je izjavio da se bombardovanje Srbije više nikad neće desiti i da je Srbija danas mnogo jača.

"Ne bih dozvolio da Srbija bude napadnuta od bilo koje velike sile. Živim za fabrike koje smo izgradili i za prugu koja će biti otvorena sutra. Znate li koliko sam truda u to uložio? Pojma nemam šta će biti sutra", rekao je on.

Vučić kaže da se ne plaši, ali da neće da sprži svoju zemlju. On je građanima Srbije poručio da navijaju za Srbiju.

"Srbija poštuje međunarodno-javno pravo. To samo mogu da kažu Srbija i Ukrajina, dve nesrećne zemlje koje su stradale", rekao je on i dodao da neće ukidati rusku kulturu u Srbiji.

NATO bombardovao RTS

Predsednik kaže da se Srbiji dogodilo mnogo toga goreg nego Ukrajini i to od NATO država. 

"Bombardovali su RTS i ubili 16 ljudi. NATO je bombardovao RTS", rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da su zapadne sile dale sebi za pravo da ubijaju novinare i decu u Srbiji, a za te stravične zločine niko nikada nije odgovarao.

Pritisci zbog leta aviona na relaciji Beograd - Moskva

Vučić je rekao da postoje pritisci na Srbiju zbog leta aviona na relaciji Beograd - Moskva.

""Na nos mi je izašao" taj avion. Šta ćemo da radimo ako svaki put morali da ga vraćamo iz Subotice u Beograd. Lažne dojave o bombama šalju strane službe. Ako nam zabrane uvoz nafte i gasa, onda su nam oni uveli sankcije, ne moramo mi ništa da radimo. Srbija im nikad nije dovoljno mala i dovoljno slaba", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da bi u regionu mnogi voleli Srbiju bez Vučića.

On je podsetio da Srbija sada ima najjaču vojsku na prostoru bivše Jugoslavije, ali da garantuje da Srbija tu snagu neće koristiti protiv tih država.