Vučić: Sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova u petak

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u petak u Kuršumliji biti održan sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova, prenosi Tanjug.

Vučić je, nakon sednice Predsedništva SNS, upitan za izjave Aljbina Kurtija da neće dijalog biti prioritet njegove vlade, i da u toj vladi neće biti mesta za Srpsku listu, poručio da, što se Srpske liste tiče ona mora dobiti mandat u vladi u Prištini.

"A da li će prihvatiti o tome ćemo narednih dana da odlučujemo. Mislim da ćemo u petak u Kuršumliju pozvati sve predstavnike našeg naroda da se konsultujemo", kazao je Vučić.

Što se tiče Kurtijevog optuživanja Srbije za genocid 1999. Vučić je rekao da se mnogo ljudi "gađa" različitim terminima ne znajući ništa.

"On kao marksista i anarhista mogao bi bolje da prouči to, pa ne bi takve gluposti izgovarao. Ja se trudim da ne odgovaram na uvrede koje izgovaraju on i drugi albanski političari svakog dana, jer ako širite neku vrstu loše atmosfere ona može da se pokaže i na terenu", upozorio je Vučić.

 

Ja
23. Februar 2021.
Srpska lista postoji i jedinstvena je sa srbima to sto kurtiju smeta mi nismo krivi to ce ostati vjecno to je pravo naroda i slobodi to su ljudska prava znamo da kurtiju i svim albancima smeta kao i sav materni govor jezika i sva ljudska prava svih naroda tamo to znamo godinama !!!!!!
misterNO
23. Februar 2021.
@ Ja
Za koga si glasalaaaaaaaaa???!!!!!!!!! Ili ne treba ni da pogadjaaaaaaaammmmmm??!!!!!!!