Vučić se danas obraća javnosti povodom Kosova i puta u Moskvu

Aleksandar Vučić.jpg
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti u 10 sati, a govoriće o razgovorima o Kosovu i Metohiji, poseti Ruskoj Federaciji, kao i o drugim važnim ekonomskim i političkim pitanjima, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prethodnih dana da je za Srbiju veoma važno da očuva mir i stabilnost, a u tom kontekstu i dobre odnose sa Rusijom. On je, u intervjuu za Ju tjub kanal Solovjev lajv, objavljen u celosti pred posetu predsednika Srbije Rusiji, istakao da je za Srbiju veoma važno kada Rusija kaže da je važno poštovati međunarodno pravo.

"Srbija se razvija ogromnom brzinom i zato su nam potrebni mir i stabilnost. I zato poštujemo one koji poštuju našu nezavisnost, naš suverenitet, koji poštuju rezolucije međunarodnog prava i Rezoluciju (SB UN) 1244 o KiM, poštuju teritorijalni integritet Srbije. A Rusija nas je uvek podržavala po ovom pitanju, zahvalan sam predsedniku Putinu na podršci, a takođe (ministru spoljnih poslova Rusije) Sergeju Lavrovu i (ministru odbrane Rusije) Sergeju Šojguu i svim ljudima iz okruženja predsednika Putina zahvalan sam na korektnom odnosu prema Srbiji“, istakao je Vučić.