Vučić se sastao sa Lajčakom i Palmerom u Briselu

Vučić-Lajčak- Palmer
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Sastanak se održava u zdradi Misije Republike Srbije pri EU, a razgovara se o do sada postignutom i narednim koracima u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Fotografija sastanka objavljena je i na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije.

Ovim sastankom predsednik Vućić započeo je svoju dvodnevnu radnu posetu Briselu u koji je stigao jutros direktno iz Vašingtona.

Predviđeno je da se predsednik Srbije tokom boravka u Briselu sastane i sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

Sutra od 11 časova predsednik Aleksandar Vućić predvodiće delegaciju Srbije u razgovorima o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koja se održava na visokom političkom nivou uz posredstvo šefa diplomatije EU Đuzepa Borelja i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčka.