Vučić: Sit sam i umoran od gluposti koje dolaze iz Prištine

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija, prenosi Tanjug.

Vučić je na pitanje novinara da li kao simbol ujedinjenja vidi spremnost Albanije da ustupi luku Drač i početak funkcionisanja zajedničke energetske mreže Tirane i Prištine, kazao da je "sit svih tih njihovih gluposti".

Malo je, kaže, umoran od tih njihovih izjava, a posebno kada kažu da dolaze da pregovaraju o međusobnom priznanju.

"Nemojte da dolazite onda, ja ne dolazim da pregovaram o međusobnom priznanju i to kažem i njihovim 'mamama i tatama' i ovim nesrećnicima dole koji ne znaju šta da kažu", rekao je Vučić.

Najavio je da će u narednih deset dana imati niz susreta i razgovora sa najvišim evropskim zvaničnicima, a sledi, dodao je, i početak dijaloga.

"Toliko sam sit da slušam njihove gluposti, a da ne pričam o svemu drugom. Kao što vidite aršini su različiti, ne dvostruki već trostruki i višestruki", rekao je Vučić.

Oni misle da čeznem za pohvalama, primetio je i dodao:

"Misle da ja čeznem da u nekim idiotskim medijima budem De Gol, mnogo pametan i kako nisam veliki diktator, što će inače, da pričaju ako ne budem poslušan. A mene interesuje samo moja zemlja".

Hani
05. Jul 2020.
Srbin da ne zna u sta si pretvorio drzavu, bi suzu pustio nad ovakvim govorom!
Anoniman
05. Jul 2020.
Kad se Vucic i srpski narod svahti realnost bice kasno i za srbiju i za Kosovu !
Bremen
05. Jul 2020.
PA Niko te ne tera da ides,
Rados
05. Jul 2020.
Albanci se ne pitaju ni zasta.Spoljasnu i unutrasnju politiku vodi im SAD sto je Haradinaj javno reko i priznao prosle godine.Kosovsko rukovodstvo je u kolapsu nista ne funkcionise privreda i ekonomija u haosu zdravstvo tskodje.Neznam ds li ima nesto pozitivno za ovih 20god.Korupcija na najvecem nivou aod viskih zvanicnika niko do dan danas nije osudjen znaci i sudsstvo u kolspsu.To je prava sliks Kosova od rata do danas.Samo treba da znaju da bez SBU nacija nema resenje za Kosovu a tu su Rusija i Kinna
Sto se pre dogovore Srbija i Kosovo bice bolje.Sa odugovlacenjem dijaloga sto iziskuje Kosovo Kosovo ce biti gubitnik.Jer SAD sada imaju bolje politicke odnose sa Srbijom nego sa Kosovom to se vidi svakog dana.
Vreme ne radi za Kosovo to je realnost i istina.To morate priznati da je tako.