Vučić: Sporazum o tablicama je produžen do 2021. jer smo računali da će do tada formirati ZSO

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pitanje o automobilskim tablicama Beograd bezbroj puta pokretao i u tehničkom i u glavnom dijalogu, ali da prištinska strana izvlači deo dogovora koji im se dopada i ne primenjuje ono zbog čega je i napravljen Briselski sporazum, a to je Zajednica srpskih opština.

On je pojasnio da su postojali sporazumi iz 2011. i 2016. godine koji su se odnosili na slobodu kretanja, i koji su se ticali KS tablica, a kojima je produžena pravna snaga od 2011. do 2016, a zatim do 2021. godine.

"Borili smo se da to odložimo do 2021. godine, računajući da će se do tada formirati ZSO, ali nas gaze i gaze, i ponavljaju da neće biti nove Republike Srpske. Zašto? Jer se to sviđa nekom od njihovih mentora", naveo je Vučić.

On je pozvao Srbe na Kosovu da budu mirni i da se suzdrže.

"Bićemo uz njih. Kada im kažu da ovo nije upereno protiv njih, lažu. Direktno je upereno protiv njih. Ponosan sam na naš narod na KiM i ove momke koji gledaju kako da se goloruki suprotstave ovima do zuba naoružanim. Bacaju suzavac na ljude, jer su nešto počeli da viču. Stoji jedan nenaoružan, a deset na njega uperilo puške, junaci veliki..", rekao je Vučić.

Roni
20. Septembar 2021.
Vidi ti sta prica Vucic a szo si cekao zadnji dan i na kraju da to kazes
Sto nisi nista uradio.