Vučić: Srbija ceni aktivnosti UNESKO u zaštiti ugroženog srpskog nasleđa na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , razgovarao je danas sa generalnom direktorkom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule, o mogućnostima za sadržajniju saradnju i zaštitu srpskog nasleđa na Kosovu , objavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike , preneo je Tanjug.

Vučić je rekao "da Srbija ceni aktivnosti UNESKO u zaštiti ugroženog srpskog istorijskog, kulturnog i verskog nasleđa na Kosovu i Metohiji, jer je to nasleđe celog sveta".

Kako se navodi predsednik je podržao napore generalne direktorke Azule da sačuva temeljne vrednosti na kojima je zasnovan rad UNESKO, kao i da spreči politizaciju te organizacije.

Izrazio je podršku različitim programima UNESKO u svim oblastima koje ta organizacija pokriva, a posebno u oblasti obrazovanja.

Dvoje sagovornika su se saglasili da je važno sprečiti negativni uticaj modernih tehnologija na obrazovanje mladih generacija.

Generalna direktorka Azule je rekla da je Srbija, kao član Izvršnog saveta, velika podrška njenim naporima za reformu UNESKO.