Vučić stigao u Minhen, danas sastanci sa Kameronom, Hanom i drugim zvaničnicima

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Predviđeno je da Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti, prenose Novosti.

Pre konferencije, Vučić se sastaje se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a predviđen je i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za Kosovo u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije Vučić se sastaje sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đuzepom Boreljom. Sa Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.