Vučić stigao u Pariz, prvo susret sa Makronom

Vučić i Makron
Izvor: instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posetu Parizu gde će sutra učestvovati na petom Pariskom forumu o miru, a već kroz sat vremena ga očekuje sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati, prenosi RTV.

Ovaj susret dolazi u momentu kada je Beogradu predstavljen nemačko-francuski plan za rešavanje spora između Beograda i Prištine, a za sutra je planiran radni ručak sa predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Poslednji put Vučić i Makron koji su do sada imali 15 susreta, razgovarali su početkom oktobra u Pragu, u okviru samita o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice, kada je održan trilateralni sastanak, kojem je pristvovao i nemački kancelar Olaf Šolc.

Pariski forum o miru, pod motom "Savladavanje višeslojnih kriza" sutra će otvoriti predsednik Francuske Emanuel Makron i on će okupiti državnike i eksperte iz celog sveta.

Pariski mirovni forum ima za cilj podsticanje međunarodne saradnje u savladavanju globalnih izazova i očuvanju mira.