Vučić stigao u Skoplje na skup u okviru "mini Šengena"

Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev
Izvor: Tanjug/Rade Prelić/EPA/VASSIL DONEV/Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "mini Šengen", prenosi Tanjug.

Vučić će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati sutra na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Na forumu će, kako je najavljeno, biti objavljeno novo ime ove regionalne inicijative i biće potpisana tri dokumenta: Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na Zapadnom Balkanu, zatim Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa i Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na.

U Skoplju će biti održan veliki poslovni foruma koji će okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, a očekuje se više od 400 bilateralnih sastanaka privrednika.

Skopski forum o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, medunarodnih delegacija i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.
 

Mark
28. Jul 2021.
Gde je Albin Kurti na skupu !!!?