Vučić sutra sa predstavnicima zemalja Kvinte

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima zemalja Kvinte sa kojima će razgovarati o situaciji na severu Kosova. 

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić će se sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji sastati u 9 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Ambasadori Kvinte jutros su održali sasatanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a tokom dana došlo je do novih tenzija u Severnoj Mitrovici, gde je kosovska policija uhapsila Srbina Miluna Milenkovića Luneta. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je naveo i da je predsednik Vučić tokom današnjeg dana više puta razgovarao sa evropskim emisarom za dijalog Miroslavom Lajčakom, ali i brojnim međunarodnim zvaničnicima "kako bi izvršili pritisak na Kurtija i urazumili ga".

Petković je najavio i da sutra u Beograd dolazi komandant Kfora sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.