Vučić: Svi treba da poštuju principe međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima

Aleksandar Vučić- Ohrid
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, obraćajući se na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, da principe poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da poštuje svako.

"Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo. Principe poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas", kazao je Vučić u svom obraćanju, navedeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je aktuelni sukob u Ukrajini, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih.

"Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa", istakao je predsednik Vučić.

Samit za demokratiju otvorio je predsednik SAD Džozef Bajden, a cilj Samita je da se "zemlje širom sveta ujedine u naporima da konsoliduju demokratske vrednosti i da ih dalje promovišu i ojačaju".