Vučić: Težak razgovor sa Boreljom, dobro je što smo došli u Minhen

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Minhena da je imao mnoge važne sastanke, kao i da je sastanak sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom bio težak, prenosi Telegraf.

"Zamereno nam je zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovarali smo i o pripremi potencijalnih razgovora sa Kurtijem, ja sam rekao da sam za razgovore uvek spreman. Srbija nikad nije bežala od dijaloga", rekao je Vučić tokom uključenjaa na TV Pink.

Vučić je dodao i da je na pitanje Borelja da li je optimista po pitanju ovih razgovora odgovorio da "nije optimista poznavajući Kurtija i Prištinu".

Predsednik Srbije je dodaoi da je Minhenska konferencija postala takva da se najviše govori o politici, a da je Ukrajina goruća tema.

"Postoji jedan ugao za nas koji pokazuje da mir neće skoro. I to nam donosi nove političke reperkusije", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je glavni cilj da se sačuva mir.

"Naše je da čuvamo mir, da se borimo za još investicija, za stabilnost, pa da vidimo koliko možemo da izdržimo sve što od nas traže", rekao je Vučić.

Istakao je da je dobro što je delegacija došla u Minhen, jer je Srbija mogla da iskaže svoj stav.

"Važno je da smo bili ovde, jer su razgovori bili dobri. Moje je da zemlju zastupam na najbolji način. Nisam nezadovoljan, nisam ni zadovoljan. Bilo je nekih sitnica koje nisam rekao, ali dobro. Najvažniji sastanak je bio sa Blinkenom, ali i Lajčakom... Mnogo su to sve važne stvari za nas. Nema nevažnih stvari. Nema mnogo panela, čuda...", rekao je Vučić.

Dodao je i da je dobro što je delegacija Srbije bila na skupu i zbog prisustva predstavnika Prištine.

"Kada su Kurti i Osmani ovde dobro je da i predstavnici Srbije budu tu", rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je u toku jučerašnjeg dana imao više bilateralnih sastanaka, a danas, tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao se sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.