Vučić: Težak sastanak sa petorkom, narednih dana važni sastanci u Briselu

Aleksandar Vučić sa izaslanicima EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas nakon razgovora sa velikom petorkom izaslanika EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije da je sastanak bio težak i izrazio nadu da će se narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize.

On je na Instagramu naveo da narednih dana očekuje važne sastanke u Briselu.

"Težak sastanak sa petorkom. Verujem da ćemo u narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize. Narednih dana očekujem važne sastanke u Briselu", istakao je Vučić.

Na sastanku sa Vučićem na kojem su prisustvovali specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i specijalni izaslanici Nemačke, Francuske i Italije razgovaralo se o nastavku dijaloga sa Prištinom.

Velika petorka u Beograd je stigla nakon posete Prištini gde je Lajčak posle susreta sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem izjavio da je predstavljen plan za nastavak dijalogai poručio da bez formiranja Zajednice, Kosovo ne može da napreduje ka Evropskoj uniji.